Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Torna Eb: megérkeztek Bázelbe Mészáros Krisztoferék

Mind a felnőtt férfi, mind pedig a felnőtt női válogatott szerencsésen megérkezett a torna Európa-bajnokságnak otthont adó Bázel városába, és már az első edzéseken is túl van. A válogatott tagja a GYAC versenyzője Mészáros Krisztofer is.

A szervezéssel minden a legnagyobb rendben, a szállás és az étkeztetés is elsőrangú, a sportolók minden igényt kielégítő 5 fogás közül választhatnak ebédre és vacsorára a csarnokban. A szervezők a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek, mindent elkövettek azért, hogy a tornászok tényleges “buborékban” legyenek, így csökkentve minimálisra az esetleges fertőzések kockázatát. 

Az első edzéseken is túl van a Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Kállai Zoltán, Mészáros Krisztofer, Vecsernyés Dávid alkotta felnőtt férfi és a Bácskay Csenge, Kovács Zsófia, Székely Zója, Péter Sára összetételű felnőtt női csapat, de még az este folyamán is vár tréning Kovácsékra. Az egyetlen negatívum a versenycsarnokban található spotvilágítás és az általuk nyújtott fény, de ezzel a kérdéssel már foglalkoznak a rendezők. A delegáció vezetője továbbá elmondta, a kontinensviadal mezőnye teljesnek tekinthető, szinte a legtöbb nagy név is jelen van.

"Ami a legfontosabb, hogy egyelőre minden rendben van az étkezéstől elkezdve a szállásig. A biztonság pedig egészen elképesztő, nagyon ügyelnek arra, hogy a versenyzők a lehető legszigorúbb “buborékban” legyenek.Amikor ma a delegáció egyik tagjával meg szerettük volna nézni egy másik nemzet edzését, nem engedtek be, arra hivatkozva, hogy nem a mieink vannak a csarnokban. Tehát a szervezésre eddig nem lehet panasz. Egyedül a spotlámpa fénye nem kielégítő, de erről már tárgyal a zsűri és a szervezők. A versenyzőknek nem jó, ha a spottal csak a szerek vannak megvilágítva, mert egyrészt a tornászok szemébe világít, másrészt nem tudnak megfelelőképpen tájékozódni, mert mindenütt sötét van. Bízom benne, hogy már egyeztetnek és lesz változás" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Altorjai Sándor delegációvezető.

Részletes program, torna Európa-bajnokság, Bázel:

    - Április 19. pódiumedzés (nők) - 10:00-20:30, magyarok: 13:30-15:30 és 16:00-18:00
    - Április 20. pódiumedzés (férfiak) - 10:30-19:10, magyarok: 10:30-13:06 és 13:30-16:06
    - Április 21. női selejtezők – 10:00-20:30-ig
    - Április 22. férfi selejtezők – 10:00-19:40-ig
    - Április 23. egyéni összetett döntők, női: 13:30-15:30; férfi: 17:00-19:45
    - Április 24. szerenkénti döntők, 1. nap (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát)
    - Április 25. szerenkénti döntők, 2. nap (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj
    - Április 26. érkezés (5 fő – női csapat) Liszt Ferenc Repülőtér 16.20
    - Április 27. érkezés (22 fő) Liszt Ferenc Repülőtér 16.20

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.