Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

Szabó Bence Európa-bajnoki aranyérmes!

A GYAC evezőse Szabó Bence, a szolnoki Furkó Kálmánnal könnyűsúlyú kettesben aranyérmet szerzett vasárnap az Európa-bajnokság zárónapján, az olaszországi Varesében.

Az olimpiai programban nem szereplő könnyűsúlyú kettesek versenyszának döntőjében az olaszok kezdtek a legjobban, 500 méternél fél hajóval megléptek a szorosan tapadó magyaroktól, előnyüket a táv második negyedében megduplázták. Szabó és Furkó alatt azonban 1000 méter után megindult a hajó, egyre jobban megközelítették az erejükkel elkészült olaszokat, 1500 méternél pedig már tisztán vezettek. Miután lendületük a táv utolsó negyedére is kitartott, végül majdnem három hajóval előbb értek célba.

A zárónapon érdekelt győri veresnyzők közül a B-döntőben volt jelenése paraevezős PR1 egypárban (paralimpiai szám, kilenc induló) Pető Zsoltnak,aki a második helyen ért célba, így a 8. lett a kontinensbajnokságon.

Női könnyűsúlyú kétpárban Ferencz Panna és a GYAC-os Fehérvári Eszter már pénteken letudta szereplését, ők a 13. helyen zártak. Az Európa-bajnokságra 35 ország 629 versenyzője nevezett.

Férfi könnyűsúlyú kettes döntő:
Európa-bajnok:
Szabó Bence (edzője Alföldi Zoltán), Furkó Kálmán (MAGYARORSZÁG) 6:48.48 perc
2. Simeone Fasoli, Simeone Mantegazza (Olaszország) 6:57.57
3. Szergej Abramov, Dmitrij Zincsenko (Moldova) 7:18.45

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.