Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények

Továbbra is remekelnek a magyar fiatalok a XII. EYOF-on Utrechtben.

MOB sajtóközlemény :Még 3 magyar érem hollandiában

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2. napján judóban nyertük a 3. aranyérmünket, de az úszóknak köszönhetően lett bronzérmünk is. Sőt, mindjárt kettő, mert atlétikában szintén magyar állhatott a dobogó harmadik fokára a fiú 100 méter eredményhirdetésekor. A kosaras lányok is újabb értékes győzelmet ünnepelhettek, már elődöntősök.

A dunaújvárosi Pupp Réka a 48 kg-os súlycsoportban egész nap magabiztosan versenyzett és a döntőben a bolgár Betina Temelkova sem tudta megállítani. A 16-os tábla tetejéről indult magyar lány először egy svédet intézett el és a fináléban a legjobbkor, egy-egy intés után, a hosszabbításban tudott akciót csinálni. Az ASE Paks judósa, Braun Ákos tanítványa tavaly harmadik lett a korosztályos Európa-bajnokságon, most pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Kosarasaink kicsit tartottak a franciáktól, mert több mint 20 ponttal verték hétfőn a belgákat, de a mieink 82:62-re lelépték őket és így már biztos, hogy a legjobb négy között folytathatják.

Sűrű napjuk volt teniszezőinknek, mert kétszer is pályára kellett lépniük. Szerencsére Valkusz Máté és Gálfi Dalma is bírta a gyűrődést, mindketten a negyeddöntőben vannak már.

Kézilabdázóink a dánok után az oroszoktól is kikaptak, a tízgólos vereség több mint fájó.

Az úszóknál 400 méter vegyesen Sztankovics Dóra 4:59.73-mal bronzérmet nyert egy brit és egy orosz lány mögött, Abbie Wood rajt-cél győzelmet aratott, de igazából mellen robbantott.

Slezák Vivien 200 méter pillangón parádés hajrával, 2:17.83-mal 4. lett.

Szintén lemaradt a dobogóról Vallér Bence, aki 4:29.81-gyel negyedikként csapott célba 400 méter vegyesen.

100m háton Matyasovszky Dalma a második, Buskó Csenge (a képen) 100m gyorson a hatodik idővel kerül a szerdai fináléba. Ugyanez nem sikerült 100m pillangón Drigán Zoltánnak. Még a délelőtti előfutamok során Szucsik Bence (100m gyors) és Sós Dániel (100m mell) nem tudta kiharcolni a továbbjutást.

Atlétikában, a klasszikus 100 méteres versenyszámban, Szabó Dániel 10.83 másodperces idővel, egy francia és egy spanyol legény mögött harmadik lett.

Schmidtka Vince távolugrásban, Kovács Emma magasugrásban bejutott a fináléba. Ugyanez nem sikerült a fiúk 800m-es Süli Richárdnak. A 3000m-es fináléban Zarnóczai Zalán a 9. helyen ért a célba.

A férfi torna csapat Bilics Bence, Kardos Botond, Dudás Norbert összeállításban a heted helyen végzett az összetett csapat versenyen. A csapat tagjai négy gyakorlatban is hibáztak. Ha csak fele annyi hibát vétettek volna, akkor a csapat felállhatott volna a dobogó harmadik fokára. 

Egyéniben Kardos az előkelő 7. helyen került az egyéni összetett fináléba.. Hogy az egyes szereken ki jutott be a magyarok közül a fináléba, az igen gyenge eredményközlésből nem derül ki. A hazai szövetség tájékoztatása szerint az egyéni teljesítmények alapján négy magyar látható a szer finálékban.

Bemutatkoztak a magyar országúti kerékpárosok is. Az időfutamban Borissza Johanna Kitti 60, helye, illetve Gyöngyösi Kevin Márk 90. helye felejthető teljesítmény.

Forrás: MOB / www.mob.hu

Fotók: Kovács Anikó, Pignitzky Dorottya / MOB

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.