Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Győr város

A Kiskútra tervezett multifunkciós csarnok a jelenlegi Magvassy-sportcsarnokkal együtt a térség egyik legkomplexebb létesítménye lehet. A tervek szerint már a jövő évi női kézilabda Európa-bajnokság győri mérkőzéseit is ötezren élvezhetik élőben.

Ötezren szurkolhatnak majd a multifunkciós csarnokban

Lapunk hasábjain már beszámoltunk róla, Borkai Zsolt polgármester a miniszterelnökkel folytatott egyeztetéseket annak érdekében, hogy a multifunkciós csarnok megvalósulhasson.

A polgármester úgy fogalmazott, Győr kiemelkedő sportélete, csapataink és versenyzőink eredményei, valamint a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezése is érdemessé teszi városunkat arra, hogy megvalósuljon a győriek által régóta várt fejlesztés.

Borkai Zsolt lapunknak elmondta, bár az elmúlt évek során több győri helyszín is felmerült, Kiskúton nagy hagyományai vannak a sportnak, ezért az a legideálisabb hely a csarnok számára. Hozzátette, ráadásul a Magvassy-csarnokkal egybeépítve egy olyan komplex létesítmény jön létre, amely valóban minden igényt kielégít. A régi épület felújítása is megtörténik, így az új csarnok támaszkodni tud a Magvassy infrastruktúrájára, öltözőire is. Az új létesítményben a mozgatható lelátók segítségével a nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzéseket akár ötezer ember is láthatja, de a hétköznapokon a pályát szekcionálva három, a Magvassy pályájával együtt egyszerre négy edzést is tarthatnak benne. A koncepciót és a költségvetés-tervezetet a város hamarosan benyújtja, a kormány pedig június 1-jén dönthet a finanszírozásról.

Bolla Péter kabinetfőnök kérdésünkre kifejtette, a korábban megvizsgált helyszínek esetében vagy a lakóházak közelsége, vagy a sportélettől való távolság volt a probléma. Kiskút esetében azonban sikerült egy olyan koncepciót kidolgozni, amely lehetővé teszi, hogy az új csarnokot három különböző irányból is meg lehetne közelíteni, illetve el lehetne hagyni azt a rendezvények után. Emellett egy ezer-ezerkétszáz férőhelyes parkolót is terveznek, ezzel már a Magvassy melletti terület valóban a legideálisabb helyszínnek bizonyul, ahol a sportesemények mellett koncertek és egyéb rendezvények is tarthatók.

A kormány pozitív döntése esetén a tervek szerint az új létesítmény a jövő év őszére elkészülne, így otthont adhatna a 2014-es magyar–horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság győri mérkőzéseinek. A multifunkciós csarnok és a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódó fejlesztések révén városunk bármilyen nemzetközi sportesemény lebonyolítására alkalmassá válhat, Veszprém helyett például valóban hazai pályán játszhatná esetlegesen újabb Bajnokok Ligája-elődöntőjét és döntőjét a győri női kézilabdacsapat. A csarnok a sportrendezvények mellett nagykoncertek, vásárok és a társadalmi élet legkülönbözőbb rendezvényeinek is helyet biztosíthatna.

A képen látható látványterv Győr új sportlétesítményét, a Kiskútra tervezett multifunkciós csarnokot ábrázolja.

Papp Zsolt

forrás:http://gyor2017.hu/hu_HU/hirek/otezren-szurkolhatnak-majd-a-multifunkcios-csarnokban

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.